W związku z wczorajszym zajściem na Shoutbox-ie nasunęły mi się pewne oczywiste wnioski. Pozwoliłem sobie przeszukać forum pod tym kątem, jednak niczego nowego nie znalazłem. Być może gdzieś w czeluściach forum to jest. Teraz już wiem, że pewne rzeczy są niedozwolone tylko,że:
Lektura obowiązkowa czyt. „Regulamin forum” odnośnie zasad korzystania traktuje o tym tylko w jednym punkcie:
„3.10 Ze względu na to, że niektórzy z użytkowników mają słabe łącza internetowe i przy większych fotkach Forum "rozjeżdża się" zabrania się wstawiania fotek szerszych niż 550px. Jeżeli użytkownik Forum chce wstawić fotkę dużą, proszę korzystać z serwisów hostujących typu "fotosik", "imageshack" itp.”
Moim skromnym zdaniem to zdecydowanie za mało i niezbyt precyzyjne stwierdzenie co wolno, a czego nie wolno. Tym bardziej, że w listwie edycji Shoutbox-a istnieje AKTYWNY przycisk umożliwiający „mi zwykłemu userowi” wstawianie do konwersacji filmików z „yt”.
Takie rzeczy będą powtarzać się co jakiś czas, jeżeli że tak się wyrażę nie ustali się „Jansych dla wszystkich zasad korzystania z Shoutboxa”.
Dlatego wnoszę o rozszerzenie Regulaminu forum 161GTW o podpunkt traktujący o tym, co można, a czego nie można w Shoutbox-ie.
Zwykły user nawet zarejestrowany niestety nie zna wszystkich aspektów technicznych funkcjonowania Forum czy Shoutbox-a, dlatego żeby uniknąć w przyszłości takich sytuacji wnoszę jak wyżej.
Jeżeli taki zapis w Regulaminie będzie – wtedy rozumiem: Zawleczka, Granat i Delikwent w kosmos.
Z poważaniem modzel.
Użytkownik Kopernik edytował ten post 21 marzec 2011 - 02:10

Pomoc
Temat jest zamknięty

Do góry