Witam!
Może już ktoś ma taki sprzęt Cb Ranger Rci 69Ffc4 ?
Właśnie znalazłem w necie, że znów są w sprzedaży takie radia. Proszę zwrócić uwagę że nie jest to 69ffc2 tylko 69ffc4.
Z tego co wyczytałem to ma więcej mocy, ale czy czymś jeszcze się różni? Nie wiem.
Jak ktoś już ma taki sprzęt lub wiedzę na jego temat proszę o podzielenie się informacjami i udostępnienie sprzętu do macania :-)
Bo nie powiem mam na niego chrapkę ( tylko bez podtekstów :-))
Pozdrawiam
Szkodnik
P.S.
W załączniku zdjęcie wnętrza (dla zaawansowanych).
Wygląd z zewnątrz się nie zmienił.
Strona 1 z 1
Cb Ranger Rci 69Ffc4
Napisano 27 wrzesień 2011 - 14:33
Zasadnicza różnica polega na zastąpieniu 8 mosfetów, 4 -rema tranzystorami dość wysokiej klasy.Niby radio, nie powinno tak walić harmonicznymi.Z drugiej strony,na jakimś Amerykańskim forum-czytałem że max pobór prądu wynosi 72A ??? Nie ogarniam tego . Zetagi B -550 pobiera 45A . Ale nic mnie nie dziwi ,skoro mój 69FFC2 bierze sporo ponad 30A. Zakładałem że dobry tranzystor jest sporo sprawniejszy od mosfeta za 3 zł. i moc nie zmienia się w ciepło .
Jacek
Jacek
161JK009
Napisano 19 styczeń 2012 - 16:46
Nie znam się na sprawności tranzystorow, ale jak kupię ten sprzęt to się zobaczy. Najwyzej bede jezdzil z generatorem pradu i duzym wiatrakiem: -). Nikt nie mowil ze bedzie łatwo. Sorry za polszczyzne ale pisze z telefonu. Pozdrawiam Szkodnik
-----------------------------------------BREKO BREKO DZIEN DOBRY WSZYSTKIM-----------------------------------------------------
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Pomoc
Do góry